guinness

Ammattipianisti

Richard Järnefeltin poikkeuksellinen lahjakkuus ja kyky soittaa korvakuulolta toi hänelle lopulta Guinness-ennätyksen vuonna 1999. Mutta soittaminen alkoi jo paljon aiemmin...

Nelivuotiaana pianonsoiton aloittaneen Richard Järnefeltin julkinen soittajanura alkoi jo viiden vuoden iässä. Hän ilahdutti juhlavieraita Santahaminan upseerikerholla jo 1960-luvun lopulla. Työhön pianistina Richard ryhtyi 14-vuotiaana Katajanokan Kasinolla, ja virallinen ensiesiintyminen joulupianistina oli 1.12.1978.

Richard esiintyi pitkin Suomea ja maailmaa, valtteinaan käsittämättömän laaja nuotiton esiintymisrepertuaari, ja kaunis, pehmeä ja hypnoottinen soitto. Asiakkaina olivat kaikki Suomen suuret yritykset, lukemattomat ravintolat ja hotellit, ja suuri määrä vastaavia tahoja myös ulkomailla.

pianolearning

Pianopedagogi ja säveltäjä

Richard opetti aktiivisesti kehittämäänsä kolmen työn opiskelumetodia (triangulaatiometodi) pianonsoittajille. Hänen oppilaisiinsa kuului monia kansainvälisesti tunnettuja pianisteja kuten Oksana Koleshnikova. Alla olevista linkeistä voit tutustua Richardin tuotantoon.

intuition

Intuitiivisen taide- ja tiedekäsityksen edistäjä

Järnefeltin mielestä lapsien älykkyyttä pilkattiin useimmilla heitä varten kehitetyillä opetusmenetelmillä. Lapsi ei tarvitse erivärisiä palloja kertomaan, mitä kosketinta pitää painaa. Hänet pitäisi sen sijaan opettaa kuulemaan ääniä ja valitsemaan sen mukaan, mitä nyt pitää painaa. Intuitiivinen oppiminen oli Richardin mukaan mahdollista eri taiteenlajien lisäksi myös tieteen maailmassa.